Efter bara 3 veckors träningsuppehåll från tunga lyft börjar testresultaten för nyvunnen muskelstyrka att avta. Även om träningen under tävlingssäsongen innehåller explosiva moment så avtar styrkan och den explosiva förmågan redan några veckor utan styrketräning.

Nyvunnen maxstyrka och hoppstyrka från sommarträningen ska underhållas genom anpassad styrketräning under hela säsongen.

För att ge tränare och spelare en chans att spela fartfylld och explosiv ishockey under hela säsongen ska 1-2 pass styrketräning i veckan planeras in. Styrketräning kan köras innan annan träning.

Ett modernt träningsupplägg för unga hockeyspelare som vill spela ishockey på en högre nivå ser till att underhålla och utveckla sommarens resultaten för maxstyrka och hoppstyrka under hela säsongen så att den fysiska förmågan som handlar om att röra sig upprepat snabbt och explosivt på isen kan bibehållas och förbättras genom anpassad träning

Efter juluppehållet är det dags att toppa formen inför streckstrider, slutspel och finaler för att vara bäst när det gäller. Formtopp handlar om att vara bättre än tidigare. Då ska även styrkeresultaten och hoppresultaten vara bättre än förr.

Hur ser träningsplaneringen ut för spelarna i ditt lag. Utvecklar ni maxstyrkan och hoppstyrkan bara under sommaren eller tränar ni styrketräning hela säsongen för att vara bäst i slutspel och kval?

Läs på och förstå artikeln om explosiv styrketräning!
http://journals.lww.com/nsca-scj/Fulltext/2015/12000/Methods_of_Developing_Power_With_Special_Reference.2.aspx


National Strength & Conditioning Association


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/SSC.0000000000000153