Teknik och styrkeutveckling hänger ihop. För att lära sej rätt teknik i moment som springa, hoppa, starta, stoppa, dribbla, passa och skjuta är det viktigt att barn och ungdomar som vill förbättra sin spelförmåga är tillräckligt starka för att lära sej rätt rörelseteknik.

Innan puberteten är förmågan till motorisk inlärning som bäst. En felaktig teknik som beror på svaghet och obalans är svår att träna bort. Lättare styrketräning är ett bra sätt för barn att träna muskelstyrka för att förebygga skador.

Under puberteten är tyngre styrketräning att föredra. Ingen gång under livet är träningsbarheten för styrka så stor som när kroppen växer som mest.

Efter puberteten är det maxstyrka och muskelvolym som hjälper till att förebygga idrottsskador och förbättra prestationen.

Felaktig teknik till följd av otillräcklig muskelstyrka är den främsta orsaken till skador vid fysisk träning och tävlingsverksamhet under uppväxtåren.

Därför ska teknik och styrka tränas samtidigt under hela uppväxten. Barn och ungdomar behöver träna grundstyrka innan de börjar utföra nya tekniker med tilltagande svårighetsgrad


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se