Under barn och ungdomsåren kan de barn som är födda tidigt på året framstå som talangfulla. Det är därför lätt att missta sig på talang när man först ser någon som är bättre än andra i barn och ungdomsserierna.

Talangen är ett hett samtalsämne i alla sporter. Föräldrar och tränare pratar gärna om sina unga talangfulla spelare och hoppas att det ska räcka hela vägen bara på talang. Det gör det sällan eller aldrig utan systematisk träning under uppväxten.

När norska idrottsforskare som följt unga landslagsspelare i fotboll från 13 till 24 års ålder tittar närmare på begreppet talang är det flera faktorer vid sidan av tur och tillfällighet att träffa rätt tränare i en klubb som förstår sig på talangutveckling
som verkar vara betydelsefulla när det gäller unga talanger som har utvecklats vidare från ungdom till junior och senior under en 11 års period.

Den Norska långtidsstudien definierar talangfulla spelare som barn med de bästa fysiska färdigheterna för sin åldersgrupp.

http://forskning.no/menneskekroppen-hjernen-barn-og-ungdom/2014/09/er-talent-bare-en-myte#.V3y4yjWqbww.facebook

Under barn och ungdomsåren kan de barn som är födda tidigt på året framstå som talangfulla. Det är därför lätt att missta sig på talang när man först ser någon som är bättre än andra i barn och ungdomsserierna.

Enligt studien är det som skiljer tidigt mogna spelare mot talang-barn den egna viljan att träna mycket och förmågan att tåla mycket träning i unga år.

Det gäller enligt studien att vara motiverad och träna på egen hand vid sidan av det egna laget och det är viktigt att få spela mot äldre spelare som är lite mer utvecklade i sitt spel för att ta sig från ung talang till spel på senior nivå.

http://webcoach.se/pages/view/fotboll

Undersökningen visar att träningen på egen hand inte behöver knytas idrottsspecifikt till fotboll. Det handlar mer om att tycka om att träna mycket och att träna allsidigt lika mycket själv som med laget under barn och ungdomsåren.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp.