Med korta intensiva träningspass för teknik, styrka och explosiv kraft kan tränare av barn- och ungdomsgrupper styra tempot till nära maximal hastighet under inlärning och automatisering av snabba komplexa rörelsemönster

Tilltagande styrka från anpassad styrketräning under tillväxten skapar goda förutsättningar för mer komplexa former av snabbhet med acceleration av kropp, vikt och redskap tillsammans med kort sprint och snabba riktningsförändringar.

Olika former av hopp och kast utvecklar förmågan att utföra snabba och explosiva rörelser under tillväxtåren. Under och efter puberteten automatiseras flera komplexa rörelsemönster.

Om snabbhetsträning sker för ofta eller under för lång tid eller med för kort vila så sjunker inlärningstempot och rörelsen automatiseras i en lägre hastighet. Det gör att naturligt snabba barn och ungdomar blir långsammare av snabbhetsträning under och efter puberteten.

Med korta intensiva träningspass för teknik, styrka och explosiv kraft kan tränare av barn- och ungdomsgrupper styra tempot till nära maximal hastighet under inlärning och automatisering av snabba komplexa rörelsemönster.

Snabbhetsträning ska göra spelarna pigga och snabba men inte trötta. När spelarna blir trötta är dom inte längre snabba och blir långsammare av snabbhetsträning om man inte som tränare håller koll på sträcka, arbetstid, vilotid och tiden mellan varje nytt träningspass.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se