Tränar ditt lag i matchtempo?

15/8 kl. 10:00

Att förbereda sej inför en ny säsong innebär att träningen ska anpassas till matchtempo för att kroppen ska lära sej att tåla att arbeta under hög belastning i korta intervall.

  • www.niclascarlson.se
  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se

Under en kartläggning av amerikanska damlandslagspelare uppmättes skillnaden mellan träning och match. Med hjälp av pulsmätare registrerades pulsen var femte sekund under matcher och träningstillfällen under säsong.

Arbetsinsatsen under match var högre än under träning och uppmättes till 90 procent respektive 75 procent av maxpulsen.

Tidsintervallen för hårt arbete var dubbelt så lång under match än vid träning och motsvarade 10 procent och 5 procent av den totala match- eller träningstiden.

Vilotiden och tid med låg eller måttlig arbetsinsats var lika lång vid träning som vid match och hela kartläggningen visar att de testade spelarna i den amerikanska damhockeyn inte tränar under matchlika former.

Det gör att spelet och den inövade tekniken inte är anpassad för ett högre matchtempo och att den mismatch som uppstår när intensiteten på träning är för låg hindrar spelarna från att prestera fullt under match.

Tränar ditt lag i ett tempo som påminner om match?


Journal of Strength & Conditioning Research


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Denna artikel är publicerad på All Sport och Idrott via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng