Förmågan att byta riktning i full fart är avgörande i alla bollsporter. Med hjälp av en 3D kamera har duktiga utövare av lagbollsport undersökts för att förståelsen för snabba riktningsförändringar ska bli större bland duktiga forskare i biomekanik.

Fotledens rörlighet, bäckenkontroll, stående på ett ben och rotationsförmågan i bålen är nyckelfunktionerna för snabba riktningsförändringar.

-För att bli snabbare vid start och stopp ska rörligheten i fotlederna testas och tränas med hjälp av overhead squat.

Overhead squat, utfallssteg med bäckenkontroll och bålrotationer med eller utan vikt är övningar som ska tränas för att spelare i alla bollsporter ska förbättra sin förmåga till start, stopp och snabba riktningsförändringar.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000463