Syftet med studien har varit att använda tester på is för att utvärdera unga spelares prestationsförmåga dagarna före och efter match.

Genom att upprepat mäta topphastighet, accelarationssnabbhet och upprepad sprint på is kan tränare och ishockeyspelare hålla matchformen fortsatt hög under tävlingssäsongen då testerna i studien visat sig vara både tillförlitliga, billiga och enkla att utföra.

Samtliga tester är enligt studien tillförlitliga och ska användas för att utvärdera varje spelares prestation och återhämtning under säsong.

http://sportidrott.se/articles/view/hard-traning-kraver-3-4-dagars-aterhamtning

Testet som mäter förmågan till upprepad sprint är enligt gruppen bakom studien det test som är känsligast för att mäta om all annan träning fungerar som den ska. Testerna kan användas som en del av isträningen och utförs i början av passet för att utvärdera prestationsförmågan.

Tester på is ska användas av tränare, för spelare, i alla åldrar för att utveckla åkstyrkan och förmågan till upprepat snabba och explosiva moment under träning och match.

Svängningar i resultaten berättar på ett tydligt vis hur matchformen påverkas under en hel säsong. Genom att träna, vila, matcha klokt och mäta prestationsförmågan hos enskilda spelare kan hela laget fortsätta att prestera på topp.

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000002644