Gästriklands Innebandyförbund bjuder under sommaren in till öppna träningar för mognadsanpassad fysisk träning för årkullarna 7-12 och 12-16 år i Friidrottshallen Omega på Gavlehov.

Mellan första och andra passet har antalet tränande i gruppen 12-16 år fördubblats när spelarna tar med sig sina kompisar till träningen.

Stämningen är på topp när nya och gamla spelare från flera av Gävles innebandyföreningar tillsammans tränar start, stopp, hopp och kort sprint med riktingsförändringar i hög fart under sakkunnig ledning i friidrottshallen på Gavlehov.

Ett antal träningstester visar på vilken nivå träningen kan bedrivas och spelarna lär sig att utföra varje ny övning tillsammans med en fystränare som utbildats av Riksidrottsförbundet på Bosön.

Fystränaren Victor Lejon från Gävle testar och tränar unga spelare och visar hur var och en ska träna för att utveckla sina fysiska färdigheter.

Tester och träning för balans, koordination, styrka, uthållighet och explosiv kraft utvecklar unga innebandyspelare under sommaren när Gästriklands Innebandyförbund arrangerar öppna träningar i mixade grupper för 7-12 och 12-16 år i Friidrottshallen Omega på Gavlehov.

Den atletiska förmågan är lättast att träna upp före, under och efter puberteten. Efter 16 års ålder är det vips så mycket svårare att utveckla spelarnas fysiska färdigheter för rörlighet, styrka och kondition.

All träning sker på idrottsvetenskaplig grund. Träningen följer Svenska Innebandyförbundets Utvecklingsplan som utformats enligt Long Therm Athletic Development LTAD med tester och träning som bevisligen fungerar på unga spelare i utvecklingsbar ålder.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se