Tillsammans med fystränarna Victor Lejon och Niclas Carlson från Gävle testade och tränade 150 unga innebandyspelare rörlighet, snabbhet och spänst i nya friidrottshallen på Gavlehov.

- Den nya friidrottshallen på Gavlehov är pefekt för att utveckla alla unga spelares atletiska förmåga säger fystränaren Victor Lejon som hållit fyra olika fyspass under dagen för spelare 12-15 år.

- Toppen att Gästriklands Innebandyförbund håller utvecklingsdagar som bjuder unga spelare på anpassad fysträning i kombination med riktigt bra innebandyträning i nya hallarna på Gavlehov.

- Passen för det yngre spelarna ska fokuseras på att testa och träna styrkan och snabbheten och hos äldre spelare är det tester och träning som utvecklar upprepad snabbhet och den explosiva förmågan säger Victor Lejon som bjudits in till utvecklingsdagen på temat Framtidens
Innebandy av Gästriklands Innebandyförbund.

Den nya friidrottshallen Omega på Gavlehov är perfekt för anpassad träning som utvecklar den fysiska delen av spelet i alla lagsporter. Med mixade grupper från olika pojk- och flicklag kan spelare i åldern 12-15 år utföra tester och träna helt efter egen förmåga när fystränaren Victor Lejon leder träningen.

Det Gästriklands Innebandyförbund gör nu är precis vad andra förbund kan göra för sina unga spelare. Att blanda träning av den egna sporten med fysträning för att utveckla styrkan, snabbheten och den explosiva förmågan tillsammans med en utbildad fystränare som anpassar tester och träning efter spelarnas ålder och kapacitet för att utveckla unga spelare i utvecklingsbar ålder.

I framtidens innebandy värmer spelare i alla åldrar upp med hjälp av dynamisk rörlighet, utfallssteg, olika hopp och kort sprint som ersätter äldre uppvärmningsrutiner med gemensam stretching och jogging runt planen.

Träningen med fokus på styrka, snabbhet och explosiv kraft inriktas mot kravprofilen som Svenska Innebandyförbundet tagit fram för en snabbare och mer explosiv innebandy på nationell och internationell nivå.

http://sportidrott.se/articles/view/stark-nog-for-start-stopp-och-riktningsforandringar

Framtiden bygger på att killar och tjejer tränar fys ihop i en anpassad idrottshall tillsammans med en utbildad fystränare som ger alla spelare en ärlig chans att utvecklas i sport i sin egen takt under hela uppväxten.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se