Det pratas om att barn och ungdomar inte är vuxna och ska träna på vuxenvis. Trots det tränar och spelar ungdomar mot vuxna för fullt i hockey och andra lagbollsporter på lokal och regional nivå.

När breddlagen i de lägre divisionerna inte förmår att fylla A-laget med egna spelare tar man upp unga och relativt otränade pojk- och flicklagspelare för att klara av att genomföra träningar och match.

Ungdomar som agerar utfyllnad i A-lagen glömmer ibland bort att utvecklas i egen takt under uppväxten. Matcher förbättrar varken kondition, styrka eller snabbhet och fysträningen som gör föreningens unga lovande spelare mer uthålliga, snabba och explosiva i tonåren glöms ibland bort.

Glömmer man bort att utveckla sin fysiska kapacitet genom anpassad träning under uppväxten för att man tillhör ett A-lag som hellre spelar än tränar stannar utvecklingen av trots löften om mycket istid.

Utvecklingen av talangfulla spelare stannar av när fysiska färdigheter som efterfrågas i vuxen ålder för spel på en lite högre nivå inte utvecklas genom träning i hockeyns division 2 och 3.

Fyller ni kortsiktigt på A-laget med lovande unga spelare för att klara av att träna och spela match eller utvecklar ni ungdomar mer långsiktigt för spel på en högre nivå om några år?


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se