Träningsmetoder för att utveckla barn och ungdomar ska byggas på forskning och modern idrottsvetenskap.

Med hjälp av idrottsvetenskapliga studier är det möjligt att utvärdera effekten av träningen med hjälp av standardtester som används för att mäta den idrottsliga utvecklingen av rörlighet, snabbhet, kondition, styrka och spänst före, under och efter puberteten.

Unga spelare som vill bli bättre i sport ska tränas med hjälp av utvärderade träningsmetoder och redskap som säkerställer att träningen ger önskad effekt och leder till förbättrade träningsresultat.

Den som tränar barn och ungdomar ska förankra sin
egen tränarfilosofi i kvalitetssäkra träningsmetoder som testats på barn och ungdomar med goda resultat.

Utan en fast förankrad tränarfilosofi med träningsmetoder som redan testats på unga individer och finns beskrivna i den vetenskapliga litteraturen och i det egna förbundets talang och utvecklingsplan är det svårt att utveckla unga spelare som befinner sig i utvecklingsbar ålder.

Tränar ni med stöd av beprövade träningsmetoder eller är det magkänslan som styr utvecklingen av spelarna i din förening?

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se