Den som inte behärskar träningsläran från grunden kan ändå simulera en träning så pass bra att det ser ut som att unga spelare tränar rätt.

Att efterlikna träning med hjälp av traditionella övningar gör att tränare, spelare och föräldrar känner sig nöjda med hur laget tränar.

Att stimulera fram träningsresultat ställer stora krav på tränarens kunskaper i allmän och specifik träningslära och att spelarna verkligen tränar på ett sätt så att övningarna gör dem starkare, snabbare och mer uthålliga om det är det uttalade målet med träningspassen.

Utan tester eller uttalade mål så är det lättare att simulera träning eftersom ingen har en aning om träningen fungerar och leder till önskvärda resultat.

Det är ingen konst att simulera träning under en hel säsong utan att stimulera ett enda träningsresultat för snabbhet, styrka och kondition.

Barn och ungdomar blir hela tiden bättre i sport av att fylla år. Är det av träning eller kalas som spelarna utvecklas i ditt lag?

För att träningen ska stimulera styrketillväxten som gör spelarna starkare måste belastningen vara tillräckligt hög för att styrketräning ska leda till nya test- och träningsresultat.

Samma sak för snabbhet som i stort sett kräver maximal insats av spelarna med fullt fokus på arbetsuppgiften.

Här gäller det att föreningen ställer krav på att tränaren och fystränaren är rätt utbildad, har fingertoppskänsla och goda kunskaper i träningslära så att spelare före, under och efter puberteten tränar på rätt sätt för att bli starkare, snabbare och mer uthålliga för hälsan och idrottens skull.

Med handen på hjärtat. Är det av träning eller kalas som spelarna utvecklas i ditt lag?


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
IFAF World Team American Football 2015

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se