Tränare och spelare drömmer om snabb och explosiv hockey. Svenska Ishockeyförbundet rekommenderar ett fyspass för varje ispass för att utveckla snabba och explosiva rörelser på isen.

När det handlar om att göra ett anpassat träningsprogram för explosiv styrka för växande individer som fungerar och ger avsedda resultat är det klokt att att vila tillräckligt lång tid innan nästa träningspass.

Det gäller att ha koll på att tiden för arbete och vila stämmer. Genom att mäta markörer i blodet direkt efter ett hårt träningspass med uppföljning efter 24, 48, 72, 96 och 120 timmar går det att se effekterna av plyometriska hopp.

Träingsgruppen rapporter om ömmande muskler och uppvisar de högsta halterna från nedbrytning och inflammatoriska processer i blodet under 24-48 timmar.

Rörligheten är nedsatt under samma tid och hormonnivåer och hoppstyrkan toppar igen 72 timmar efter ett hårdare hoppass.

Det gäller att varva enstaka hårda träningspass med tillräckligt lång vila för att bli explosivare av plyometriska hopp.

WEBCOACH HOCKEY
http://webcoach.se/pages/view/hockey

Hoppar ni er trötta eller hoppar ni och vilar tillräckligt för att bli snabba och explosiva på isen med hjälp av plyometriska hopp i ditt lag?


National Strength & Conditioning Association.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000577
doi: 10.1519/JSC.0b013e3181d1d318