– Att få göra en julkalender är ett hedersuppdrag. Att skildra tidsresor är en dröm. En svårslagen kombination, säger regissören Calle Åstrand som tidigare gjort tv-serien Kenny Starfighter och julkalendern Håkan Bråkan.

Mira och Rakel bor i samma rum i samma herrgård - men hundra år ifrån varandra. När ett konstgjort och förrymt svart hål råkar krascha på deras vind byter flickornas själar plats med varandra. Den föräldralösa flickan Mira från 2020 färdas 100 år bakåt i tiden och den fina flickan Rakel från 1920 hamnar i vår moderna tid. Men tidsresor sker sällan utan problem…

– Årets julkalender är ett tidsreseäventyr fullmatat med humor, spänning, och så klart massor av julkänsla. Grundtanken var: vad skulle hända om Madicken hamnade i vår tid, och om en överaktiv, modern kaxig tjej hamnade bland de nästan osynliga barnen 1920? säger Peter Arrhenius som ligger bakom idén och är huvudförfattare.

– Julkalendern har slagit nya tittarrekord gång på gång de senaste åren och det är tydligt att den inte bara är en tv-vana hos väldigt många svenskar utan har blivit en familjetradition. Jag är övertygad om att årets julkalender Mirakel kommer att uppfylla förväntningarna för gemensamt julmys varje dag i december, säger Johanna Gårdare, programchef SVT Barn

Mira spelas av Sarah Rhodin och Rakel av Bibi Lenhoff. Övriga roller: Johan Glans, Annika Andersson, Barbro ”Babben” Larsson, Joel Adolphson, Maja Rung, Andreas Rothlin Svensson, Emanuel Kielin, Dragomir Mrsic, Emil Brulin, Ossian Nordh, Therése Lindgren, Marika Carlsson m.fl.

Manus: Peter Arrhenius, Sara Young, Fredrik Agetoft.
Producerat av Jarowskij för SVT. Producent: Lotta Westberg.

Årets julkalender har premiär i SVT tisdag 1 december. Sändning: SVT1 och SVT Barn vardagar kl 7.15 och kl 18.45, helger kl 8.45 och kl 18.45. Publiceras på SVT Play 02.00.

Bildtext: En månad kvar till premiär. Ett mirakel sker i årets julkalender. Johan Glans, Babben Larsson, Sarah Rhodin och Bibi Lenhoff. 
Foto: Ulrika Malm/SVT 

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till www.presstjanst.se i samarbete med www.svenskpress.se.