Vad är StyrelseAkademien?
– StyrelseAkademien är en rikstäckande, ideell organisation som verkar för ett professionellt styrelsearbete i svenska företag. Vi vill öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för lönsamhet och utveckling av främst små och medelstora företag samt kommunala bolag. Vi arbetar med utbildning, nätverk, styrelseförmedling, styrelseutvärdering och opinionsbildning. StyrelseAkademien har 17 medlemsföreningar med ca 7000 individuella medlemmar. Vi utbildar årligen runt 2000 personer i styrelse- och ägarfrågor.

Vad erbjuder ni?
–  Kunskap och kompetens kanske är det viktigaste i erbjudandet. Det handlar om att stärka styrelser och ledning genom olika styrelseutbildningar, allt från en kort introduktion till utbildningar som ger både certifiering och masterkompetens. Nätverkande och att byta erfarenheter är en annan viktig ingrediens till exempel genom att medverka i olika event, träffar och medlemsluncher med intressanta föreläsare. Bland medlemmarna i StyrelseAkademien finns en bred erfarenhet både från styrelsearbete och företagsledning. Många är villiga att i gå in och arbeta i en styrelse eller att vara mentor eller adjungerad. Vi gör också styrelseutvärderingar för att på så sätt få en konditionstest på styrelsearbetet. Det ger i sin tur ett bra underlag till förbättringsarbete i sin styrelse.

Hur kan företagare utveckla sitt styrelsearbete?
– Ett första steg kan vara att välja någon av StyrelseAkademien styrelseutbildningar. Det ger en bra grund att sedan med den nyvunna kunskapen utveckla sitt eget företags styrelsearbete och därmed företagets utveckling. Den vanligaste utbildningen är tvådagarsutbildningen ”Rätt fokus” som efter en tenta ger ett värdefullt certifikat. Vi kommer under våren också att erbjuda halvdagsutbildningar som en introduktion till ett förbättrat styrelsearbete. Ett annat bra sätt att ta råd från någon av våra medlemmar som har god styrelseerfarenhet.

Källa: https://www.svensktnaringsliv.se/regioner/gavleborg/halla-dar-kjell-gunnarsson-pa-styrelseakademien_726858.html

Distribuerad av https://presstjanst.se