Varför tränar jag?

Det tycker jag är en fråga som många bör ställa sig. Den dagen motivationen är sämre så tänk tillbaka på dina egna varför. Så gör en Varför Lista, säger Angelica.

Angelica Kela bor i Svanesund med man och 2 barn och har alltid gillat att röra på sig. Hon tävlade friidrott som yngre men började med veteran friidrott 2015. Man blir veteran vid 35 års ålder berättar Angelica. Hon blev nu Svensk Veteran Mästarinna i viktkastning 2020. Vikt är som en inomhusslägga tillägger hon.

Till vardags jobbar hon på Renova som Controller och vissa kvällar som Gruppträningsinstruktör på STC Myggenäs på Tjörn som inte ligger långt ifrån mig.

Angelica tips den här gången:

1. Må bra och leva länge

Min absoluta etta är att må bra och leva länge. Älskar att ha ett aktivt liv ihop med barnen och jag hoppas att känslan från min 40-års dag ska hålla i sig länge.

Mitt tips är att ät nyttig och bra mat, undvik snabbmat och snabba kolhydrater, undvik socker och ät näringstillskott.

2. Viktnedgång

Jag har kämpat mot min vikt i hela mitt liv. Jag har i så många år velat vara glad i min kropp och kunna vara sådär galet fin i vackra klänningar. Jag har gjort resor men känner att jag börjar hitta mig själv i en frisk kropp. Jag vill inte vara mager, jag vill ha en kropp som klarar det jag vill oavsett om det är styrka eller Göteborgsvarvet.

Mitt tips är att bestäm dig och var beslutsam. Se det på lång sikt och mät dig istället för att väga dig.

3. Hitta ditt varför

Jag älskar att jag tog steget och vågade bli veteranfriidrottare. Inte många val i livet har fått mig att må så bra. -7 grader och kastade slägga igår och det är bara så underbart. Jag blev sverigeetta i 2 grenar 2020 i K40 men jag trodde så mycket mer på resultaten. Är så taggad att i sommar och framförallt Veteran VM 2024 i Göteborg att vara mitt absolut bästa jag.

Mitt tips till er alla är att hitta erat varför. Den dagen det är tufft, tänk på erat varför och den extra promenaden kommer bli lätt

Angelica Kela

angelicakelakastare

Text: Eva-Lena Ivarsson      Foto:  Angelica Kela och Canva