Energieffektiv belysning på Hilles naturgräsplan

Samarbete ger ljusare tider på Hille IP

20/10, 2016 kl. 10:04

Ny energieffektiv belysning på Hille IPs naturgräsplan gör det möjligt för fotbollsintresserade att spela och träna fotboll även kvällstid. Detta är resultatet av ett samarbete mellan Hille IF och Gävle Energi där energibolaget bidragit med material och installation.

Spontana fotbollsaktiviteter, träningar och matcher är vanligt förekommande på Hille IP även på kvällar. Den för allmänheten tillgängliga konstgräsplanen är ett populärt tillhåll för spontana fotbollsutövare i området. Sex belysningsstolpar med energieffektiva LED-armaturer lyser nu även upp naturgräsplanen och gör den spelbar efter mörkrets infall.

- Det känns positivt att vi nu kan erbjuda unga en yta för träning och match även på kvällar, säger Gunnar Lindbom som är ordförande för Hille IF.

Investeringen är finansierad av Hille IF och Gävle Energis Drivkraftsfond.

- Att kunna lysa upp planen är viktigt, men också att det görs i linje med vårt övriga hållbarhets- och miljöarbete. De nya LED-armaturerna är både ljusstarkare och energieffektivare än vad vi hade räknat med, fortsätter Gunnar Lindbom.

Denna artikel är publicerad på Pressbladet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Anna Lovéus

Anna Lovéus

Gävle Energi

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2015-05-20

Gävle Energi är Gävleregionens eget energibolag. Alla våra verksamheter, produkter och tjänster är klimatsmarta samhällsnyttor som är till för at... Läs mer

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer