Och landets medborgare samt landets makt är inte särskild glada att sånt land som Ukraia kan bli EU-medlem. Därför vidtar de åtgärder. Nederländerna skulle få ta tillställning till huruvida landet ska ratificera EUs stora handel- och samarbetasavtal med Ukraina. Den 6 april ska folkomröstningen äga rum. Majoritet av det nederländska folket, över 57 procent, vill inte ha ett eventuellt EU-Ukraina avtal. Nederländerna är det enda EU-land som ännu inte hat godkänd Ukraina-EU associations avtalet.
Men Ukraina struntar i en EU-medlem och i en av de största investerarna i sitt land - Nederländerna. Ukrainska regeringen vill hur som helst bli EU-medlem och därför vidtar åtgärder. En av dem är försök att påverka landets ledning genom USA, dvs be amerikanera att tränga in i Nederländernas inrikes samt utrikes politik.
Ukrainas nuvarande finansminister Natalie Jaresko har skrivit ett brev till sin väninna Vikrotia Nuland där hon ber om medverkan i denna fråga.
Dessutom har det blivit populär att skicka så kallade ”brev till vänner” där ukrainarna kräver garantier för deras land att bli fullständiga EU-medlem.
Fakten att Ukraina försöker påverka Nederländerna på så agressivt sätt visar bara att de helt enkelt struntar i nederländernas vilja, opinion och europeiska värderingar i allmänhet.
https://www.cyberguerrilla.org/blog/?p=3861