EY World Entrepreneur Of The Year välkomnar vanligtvis 1 000 deltagare från hela världen till Monaco i början av juni och Sverige brukar vara ett av cirka 60 länder vars entreprenörer göra upp om titeln som världens främsta entreprenör. För att ändå genomföra världsfinalen i år har EY tittat på olika möjligheter. Jurymöten, presentationer, nätverkande och prisutdelning kommer nu att bli ett virtuellt digitalt evenemang.

- Det är osäkert hur situationen kommer att vara i början av juni och därför är det inte motiverat att samla deltagare från hela världen då. Jag är glad över att världsfinalen istället kan genomföras virtuellt och ser fram emot en digital upplevelse, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Pär Svärdson från Apotea ska delta digitalt i världsfinalen
Den svenska representanten som ska möta världseliten av entreprenörer är Pär Svärdson från Apotea. Tillsammans med EY har förberedelserna inför världsfinalen börjat.

- Vi har en svensk vinnare som är en riktig superentreprenör. Pär Svärdson är en pionjär inom svensk e-handel med många prestigefulla prestationer i bagaget. Det är en utmanande tid vi befinner oss i, men jag har den senast tiden följt hur Pär och hans bolag Apotea har tagit tillvara på de möjligheterna som skapas som följd av covid-19. Det blir spännande att följa Pärs deltagande digitalt i världsfinalen, säger Carlos Esterling.

Carlos Esterling har under flera år arbetat målinriktat med att via utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year skapa förebilder för morgondagens entreprenörer inom alla grupper i samhället. Under de rådande omständigheterna vill han framföra ett meddelande om att det är viktigt att entreprenörer i Sverige kan fortsätta sina verksamheter och skapa arbetstillfällen.

- De bästa entreprenörerna kan se möjligheter i motgångar. Mer än någonsin behöver vi starka förebilder som kan inspirera andra och aktivt fokusera på tillväxt och innovation, både för dem som trotsar krisen och de som trots motgångar bidrar till att sätta en positiv agenda, säger Carlos Esterling.Läs mer på EY:s entreprenörsutmärkelse: http://www.eoy.se

EY World Entrepreneur Of The Year

För mer information, vänligen kontakta:
Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year Sverige, 070-3189197, carlos.esterling@se.ey.com
Stina Gustafsson, PR-chef, EY i Sverige, 073-3550631, stina.gustafsson@se.ey.com

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En extern oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott samt SEB:s kategoripris Bästa internationella tillväxt.

Tidigare års huvudprisvinnare
2019 – Pär Svärdson, Apotea AB, Stockholm
2018 – Urban Edenström, Stronghold Invest AB, Stockholm
2017 – Claes Mellgren och PO Andersson, AQ Group, Västerås
2016 – Johan Löf, RaySearch Laboratories AB, Stockholm
2015 – Fabian Bengtsson, Netonnet Group AB, Göteborg
2014 – Sebastian Siemiatkowski, Victor Jacobsson och Niklas Adalberth, Klarna AB, Stockholm
2013 – Erik Arpi, Aktiebolaget Pictura, Karlstad
2012 – Peter Bronsman, Kopparbergs Bryggeri AB, Kopparberg
2011 – Anders Lönner, Meda AB, Solna
2010 – Ola Oskarsson, Marin Mätteknik i Västra Frölunda, Göteborg
2009 – Björn Örås, Poolia AB, Stockholm
2008 – Martin Gren, Axis AB, Lund
2007 – Laurent Leksell, Elekta AB, Stockholm
2006 – Thomas Klier, Metals & Powder T Klier AB, Ekshärad
2005 – Gerald Engström, Systemair, Skinnskatteberg
2004 – Thomas Engström, Radi Medical Systems AB, Uppsala
2003 – Torsten Jansson, New Wave Group AB, Kungälv
2002 – Stig Engström, Engcon AB, Strömsund
2001 – Bengt Ågerup, Q-Med AB, Uppsala
2000 – Ulf Eklöf, Stadium Sverige AB, Borås
1999 – Göran Lundin, Prevas AB, Västerås
1998 – Micael Glennfalk, ROXX Communication Group AB, Vimmerby
1997 – Claes-Göran Österlund, Hotell Ekoxen, Linköping
1996 – Kenth Ericson, Softlab AB, Linköping
1995 – Karin Henriksson, Hogia Institutet AB, Stenungsund

Om EY
EY är världsledande inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i. EY refererar till den globala organisationen samt kan avse en eller flera medlemsföretag i Ernst & Young Global Limited. Varje medlemsföretag utgör en egen juridisk person. http://www.ey.com/se

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se