Mammorna,Makten och Medierna med Alexandra Pascalido

Datum: 8/4 Tid: 18:00 Plats: Bomhus Folkets Hus, Gävle

Mammorna, Makten och Medierna
Med utgångspunkt i sin kritikerrosade och Augustnominerade bok Mammorna tar Alexandra Pascalidou med oss på en resa från Sveriges fattigaste förorter till världens första #metoo-bok.
Följ med på en folkbildande föreläsning som börjar hos dem som är början till allt – mammorna. De som sällan syns och hörs, men som i boken Mammorna är huvudrollsinnehavare. Med boken som utgångspunkt väver Alexandra i sin föreläsning samman mammorna, makten och medierna med den gammelgrekiska misogynin och den globala #metoo-revolutionen.
”Det blir en eldig timme för alla som behöver kraftsamla och kicka igång kamplusten för att göra världen lite värdigare för lite flera” säger Alexandra.
Alexandra Pascalidou är en flerfaldigt prisbelönt journalist, författare och programledare i radio och TV och utnämnd till Årets Talare/Moderator 2018. Hennes kamp för jämlikhet och jämställdhet, mångfald och mänskliga rättigheter löper som en röd tråd genom allt hon gör – från TV och teater till hennes kritikerrosade och prisade böcker. Under våren åker hon på turné runt om i landet med Folkets Hus och Parker.
Fri entré, begränsat antal platser välkomna.

Margareta Andersson

Medlem sedan 2009-01-20

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng