– Vi har pratat med tågmästaren som avvisade henne från tåget. Hon säger att det är en flicka som inte säger någonting till henne. Hon tiger bara. Där någonstans har konduktören tagit ett beslut att avvisa henne från tåget. Hon svarar ingenting på frågor, annat än att hon ska till Göteborg. Det var allt hon visste. Om det är språkförbistringar eller att hon är skygg kan jag inte uttala mig om, säger Örebro polisen till SR.

Den 11-åriga flickan gick på tåget i Örebro tillsammans med sin syster i 20-årsåldern.

När konduktören kom för att kontrollera biljetter före Kumla visade det sig att flickan inte hade någon biljett på sig. Hon fick då gå av tåget i Kumla strax före halv åtta på kvällen. Senare hävdar konduktören att hon trodde flickan var äldre.

Hennes syster, som ska ha varit på toaletten när konduktören kom - tog kontakt med tågpersonalen senare och berättade att systern var borta. Men då hade den konduktör som slängde av lillasystern redan slutat sitt pass och klivit av i Hallsberg.

Torvald Svahn på SJ säger till Sveriges radio att SJ:s personal inte ska slänga av barn på det här sättet, även om de inte har biljett.

– Nej, självklart inte. Det ska de inte. Man får inte avvisa en minderårig på en station där det inte finns någon som man vet tar hand om dem. Om det har gått till så som det beskrivs här så har vår personal gjort ett misstag, säger Torvald Svahn till SR.

SJ beklagar det som hänt, men flickan var fortfarande försvunnen vid 7 tiden onsdag morgon. Polisen har letat i Kumla hela natten, och också försökt kolla om 11-åringen gått på något annat tåg.

"Vi måste göra om samma procedur nu när det är ljust.
Kumla är ju inte så stort och den här flickan borde ju synas om hon står ensam ute mitt i natten. Vad tror ni?"

Och det gjorde hon, lyckligtvis fan en äldre dam den ensamma flickan och gav henne husrum för natten, flickan återfanns i Kumla tillsammans med damen vid 8 tiden nu på morgonen.