EN NY VÄRLD
Vår tid på jorden är just nu. Vi har alla förutsättningar för att göra världen bättre. Vi har kreativitet, kunskap, vilja och teknik. Vi har varandra. Kärlek och samarbete är nyckeln till all förändring.

Jorden är vår gemensamma plats, utgångspunkten för våra liv. Vi kan inte styra var vi föds geografiskt, vilket betyder mycket för hur livet ska bli. Jorden är rund men den är inte i balans. Resurserna är ojämnt fördelade. Många människor lever i fattigdom, några i ofattbar misär.

Men nu tänds hoppets eldar. Budskap om förändring sprids och förtryckande regimer faller runt om i världen. Sociala medier gör oss globala, det går inte längre att dölja miljöbrott, våld och orättvisor. Fler och fler människor vaknar upp och ser att en ny bättre värld är möjlig. Det är vi själva som kan påverka nuet och vad vi ska lämna efter oss till kommande generationer.

Peace & Loves budskap är en uppmaning till fred och kärlek på jorden. Så enkelt, och samtidigt så svårt. Men vi ger oss aldrig.

Tillsammans har vi gjort insatser runt om i världen, stora som små. Vi har bidragit till Children Walking Talls arbete med barn i slumområden i Indien, sponsrat kulturprojekt i Chile och på Kuba, samlat 5 000 underskrifter för att uppmärksamma att barnkonventionen bör göras till lag i Sverige, satt strålkastare på bärplockares situation i svenska skogarna, sponsrat Rätt till Vård-festivalen som stödjer papperslösa flyktingars rätt till vård, bidragit lokalt till att barn får stöd i skolan och hjälp med läxorna. Vi har skänkt pengar till behövande i tsunamikatastrofen, till hemlösa i Borlänge, till jordbävningsoffren på Haiti, till svältande vid Afrikas Horn, till cancerdrabbade barn i Sverige. Vi tänker fortsätta kämpa för en ny värld, en frisk hållbar jord för allt levande.

Tiden är just nu. Alla handlingar räknas, stora som små. Allt gott gör gott. Använd din tid på jorden. Vad är en ny värld för dig?

Text: Therése Ohlson