Måndagens meny varieras men med inte allt för sällan den stekta panerade flundran i central roll på bordet. I i början på varma bordet dukas dagens gröna rätt fram, ofta vegansk men även med ägg och mejeriprodukter. Varför inte de pocherade äggen i härlig salsa med salladslök och chili?

Husmanstisdag är ett begrepp som folk börjar känna till, det är dagen när de riktiga husmansklassikerna serveras och som stående rätt Raggmunk med fläsk och lingon. Ofta bjuds det på köttbullar, någon fiskrätt samt olika komplement som går med stekt fläsk. Husmanstisdag alltså, varje tisdag.

Onsdagen är veckans premiärdag för pizzabuffé. Pizzorna varieras vecka till vecka och bakas i pizzaugnen intill buffébordet. Varje onsdag finns även en vegetarisk, en fisk och en kötträtt.

Ärtsoppa och pannkaka varje torsdag med hemlagad sylt av jordgubb, hallon och lingon. Ärtsoppan kokar kocken och bjuder på varierande maträtter, ofta med fokus på långkok.

Temafredag har premiär vecka 11 med ”Italienska smaker”. Bredvid pizzorna serveras Rimmad kummel, vitlöksstekt spenat, saffransris, basilikacrème, torkade oliver samt gräddig tomatsås. Gnocchi, kronärtskocka, brynt smör, salvia & rostade hasselnötter. Långkokt högrev ”ragu bolognese”, soffritto, pancetta och tagliatelle. Gremolatakyckling, rostade potatishalvor, aioli och rosmarinsky.

Bistro på lördagar

Med start lördag 19/3 serveras en kött och en fisk från köket tillsammans med en fin pizzameny med hamburgare, bao buns och två sorters sallader. Tanken är att det ska finnas något för de flesta smaker för en trevlig lunch tillsammans. Cafédisken är även öppen lördagar och fylld med surdegsmackor, räksmörgåsar och fika. En trevlig lördag mellan 12 och 15 som sedan övergår i varierande aktiviteter.

Till våren utlovas en del rockkonserter, stand-up och andra band samt singer songwriters. Då lokalen ibland är bokad till fester, middagar och andra arrangemang vill Leif och Sofia hälsa att det fortfarande finns datum kvar på våren men de börjar ta slut. Sommarens bröllop är också bokade men några tillfällen finns kvar.

Varmt välkomna till Drottninggatan 10

https://drottninggatan10.se/