Konsertnamnet ”Med julen i blodet” anspelar skämtsamt på firandet av dessa två höjdpunkter, vilka blivit milstolpar i Adolphson & Falks karriär.

Adolphson & Falk fick sina största framgångar med låtar som Mer Jul och Blinkar Blå och 2018 firade duon 50 år ihop. Det firades med längre turnéer under både 2018 och 2019 samt en specialkonsert i samband med månlandningens jubileum på Kulturfestivalen i Stockholm 2019. Jubileumsturnén spelades in och kommer att släppas både digitalt och på CD i god tid tills dess att årets turné startar.

Höstens konsert består av två avdelningar och bygger på ”Med rymden i blodet” från 1982 och nya arrangemang på gamla klassiker. Föreställningen är även en tillbakablick på ett halvt sekel av hits, samarbeten, soundlandskap och historier.

Sveriges okrönte syntkung, Greg FitzPatrick, spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft. De bodde mer eller mindre ihop i studion och producerade då en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits. Greg FitzPatrick följer också självklart med på denna innehållsrika jubileumsturné. 

Alla gamla hits finns förstås med och är kompletterade med spännande nedslag i A & F-historien med ett sound som återspeglar varje tidsepok.

I samband med varje konsert följer det med en vernissage och konstutställning av Greg FitzPatricks syntkonst och försäljning av bandets exklusiva ”merchandise”, bland annat en ny jubileumsutgåva i röd vinyl av ”Med rymden i blodet”. 

Turnédatum 2022
13 december Rival - Stockholm
14 december Konserthus - Västerås 
15 december Storan - Göteborg 
16 december Palladium - Malmö  
17 december Katalin - Uppsala 

Biljetterna släpps onsdag 29 juni 2022

Mer information och biljetter: https://se.mtaprod.se/artist/adolphson-falk/#1511799378848-c763e861-ed91 

Med reservation för ändringar  

Medverkande:

Tomas Adolphson: Sång, gitarr och mandolin
Anders Falk: Sång och gitarr
Greg FitzPatrick: Synthesizers
Dag Lundquist: Trummor och percussion
Hans Loelv: Keyboard och dragspel
Magnus Marcks: Bas



https://adolphsonfalk.se/spelningar/

Sagt om Adolphson & Falk

De slog igenom brett med sin synthpop på 1980-talet. Nu har de arrat om och uppdaterat samma synthlåtar och gett sig ut på turné och man ler och blir varm i hjärtat”.
Ulrika Vallgårda/ Norrbottens kuriren 

”Hardcorefansen är med från start. Allsången går genom varenda låt, med rungande applåder och busvisslingar efteråt. Showen är väl genomtänkt, videoväggen blandas med Greg Fitzpatricks snygga syntkonst och fotografier genom Adolphson & Falks 50-åriga karriär. Både ljudet och ljusshowen ligger perfekt mot deras musik. Hjärnsynapserna går i ett euforiskt lyckorus”.
Christina Wernerson Kultursidan.nu

-Publiken fick efter många, många års väntan äntligen höra låtar i sitt originalskick, även om vissa arrangemang hade förändrats något. Men grunden, med synthljuden från Gregs magiska maskiner fanns där. Publiken fick bland annat höra den singel som startade karriären för A-F, Blinkar Blå. Mycket av texterna från den tiden handlar just om datorer, rymden och mänskliga relationer”.
Örebrokuriren ger högt betyg till Adolphson-Falks jubileumskonsert 50”.
K-G Ekblom, Örebrokuriren

Presskontakt:  Anette Ståhl tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com

Turnén produceras av MTA Production AB & Frihamnen Event
Hilda Sandgren tel 08-660 80 88 hilda@mtaprod.se