Gun-Britt Florin bor i Falkenberg och har 2 döttrar, 6 barnbarn och 4 barnbarnsbarn.

Gun-Britt har växt upp på Gråberget, västra Göteborg med utsikt över hela hamnen med alla båtar som passerade ut och in. -Jag bodde mestadels med min mamma då de skildes när jag var 6 år.

Jag var ett så kallat Maskrosbarn, berättar Gun-Britt. Hon var helt ensam på dagarna medan bägge föräldrarna arbetade. -Min pappa arbetade som portier på Sjöfartshotellet och mamma hade en affär i närheten av där vi bodde. Även min farfar arbetade på Sjöfartshotellet. Han hade tidigare arbetat på Svenska Amerikalinjen, Kungsholm där han serverade den gudomliga Greta Garbo när hon var ombord. Han hade så stora fina foton på Greta Garbo när hon spelade Shuffleboard på däck. Gissa om jag letat efter dessa, säger Gun-Britt. På somrarna var vi ofta ute i södra skärgården med båt. Havsnära är underbart.

Gun-Britt började arbeta direkt efter grundskolan i en damfrisering-salong. Hon hade en dröm om att ha en egen frisersalong men så blev det aldrig men hon klippte och fixade håret på sina nära och kära. -Jag fick barn ung, berättar Gun-Britt och när jag varit mamma ledig 1 år så började jag arbeta i receptionen på Arendalsvarvet i Torslanda. Vi fick gå på Götaverkens kontorsskola Göteborg.

– Jag minns att vi neg åt överingenjörerna berättar Gun-Britt vidare. Det var lång väg att åka. Först lämna barn på dagis och så samma väg tillbaka, för att ta färjan över älven och vidare med buss till Arendalsvarvet. Jag bytte därför till något mer centralt och fick jobb på Barnavårdsnämnden för att ta emot telefonsamtal för ”K-kassan”. Det var så att när fäderna inte betalade sitt underhåll så fick vi för mödrarnas räkning betala mellanskillnaden till dem, när fädernas inbetalning kom in. Detta var för att underlätta för ensamstående föräldrar.

Gun-Britt fick sedan sin andra dotter efter några år och när hon då var mammaledig så läste hon in Realskolan genom Philip Holmqvist, som var handelsinriktad. Den var komprimerad och utbildningen var 1 år.

-När jag var färdig, säger Gun-Britt fick jag jobb på Skandia och fick först jobba på korrespondens-avdelningen (eftersom jag var snabbast på att skriva maskin) ca 3 år och därefter, som skadereglerare, berättar Gun-Britt.

Vi hade något som hette Direktskadereglering och där kunderna kom in och anmälde sina skador. Allt från kollisioner, inbrott i hus/lägenhet, bagageförlust, bilstölder med mera. Utbildningar blev det många och bra IFU, för att kunna möta våra kunder och lösa alla incidenter så långt det var möjligt när kunden var kvar. Vilket sammansvetsat Team vi blev där med skadereglerare, skadeinspektörer. Vänner för livet och vi umgås, mest på telefon, ännu i dag.

Vi hänvisade kunden till butik och inköpsställen, vi hänvisade till bilverkstad, köp av ny cykel, ny resväska, till optiker för nya glasögon och andra ställen som kunde vara relevanta i ärendet.

Känsliga minnen kommer också upp då och då, som när överlevande från Estonia, Tuveraset och anhöriga till spårvagnsolyckan med den skenande spårvagnen, som spårade ur vid Vasaplatsen, besökte oss. Det upprättades speciella Team, för att hjälpa de skadade och anhöriga till de utsatta.

-Gun-Britt nämner att det var lärorikt, intressant och tufft många gånger att sitta framför en drabbad människa, som ville ha hjälp och att neka ersättning eftersom det inte ingick i försäkringen, som kunden hade.

Efter 34 år, 2004, blev det dags att pröva sina vingar på nytt. Jag sökte och fick jobb, som försäkringsrådgivare, hos T-H Försäkringsservice, en generalagent för Trygg Hansa. Jobbet innebar att vi skulle åka hem till blivande föräldrar eller nyblivna, för att teckna barnförsäkring och vuxenförsäkring. Det blev mycket tid i bilen till Kungsbacka, gränsen mot Varberg, Härryda, Kungälv, Stenungsund och hela Göteborg. Vi hade inte GPS så vi tog ut kartor och vägbeskrivning från Eniro. En period jobbade vi också med fondsparande. Vi fick fantastiska utbildningar även där, berättar Gun-Britt stolt.

Det var också under denna tid jag började fundera och planera över vad jag skulle arbeta med när jag blev pensionär. För det hade jag bestämt, att arbeta med det som gör mig stark och frisk. Flera arbetskamrater längtade till sin pensionering, vilket jag inte gjorde.

Gun-Britt söker nu efter andra vägar och ser fram emot detta som  ICT Akademin  håller på att ta fram en ingående kurs ”Break free for real” den innefattar 7 moduler.

Det är en onlinekurs via zoom eller senare live när restriktionerna försvinner.

Denna kurs rekommenderar Gun-Britt varmt till er som misstänker att ni lever med eller har levt med

narcissistliknande personer.

En narcissist är oftast charmig och karismatisk och pendlar ofta mellan att lyfta upp för att senare trycka ner, vilket skapar stor förvirring hos den som blir drabbad

7 tecken på att någon är narcissist:

Ska alltid ha sin vilja igenom

Anser sig förmer än andra

Speglar sig i andra för att dupera

Söker sig till framgångsrika att umgås med

Tar gärna åt sig äran av andras framgångar

Tror att andra är avundsjuka

Är ofta arrogant och högfärdig

 

Regndroppsmassage är något hon har utbildat sig till och håller nu onlinekurs i:

Vad är Regndroppsmassage?

 

Regndroppsteknik är lätt att lära sig, lätt att ge och också väldigt effektiv. Är du redan terapeut kan du också använda delar av regndroppstekniken och de eteriska oljorna som komplement och förstärkning av dina vanliga behandlingar.

Detta är en komplett utbildning i regndroppsteknik som använder nio eteriska oljor, vilka appliceras på fötter och rygg varvid hela kroppen behandlas. På ryggen appliceras oljan med droppteknik, som symboliserar små regndroppar, vilka stryks ut med en massageteknik hämtad från en av Lakota-indianernas healing-metoder. Som avslutning på 60 minuters-behandlingen ligger klienten med en varm handduk på ryggen, vilket är underbart skönt och som också ökar behandlingens effekt.

Raindrop Technique är en underbar form av medicinsk aromaterapi. Den är mycket effektiv mot rygg- och nackproblem, genom kraften i den behandling som man utför tillsammans med terapeutiska eteriska oljor. Behandlingen är från början framtagen för behandling av ryggbesvär men den har även visat sig ha god effekt även på många andra hälsoproblem.

Utbildning Regndroppsmassage/Raindrop Technique och behandling (fysik kurs) under en dag. Betalas med Swish 076 847 60 07. Kursen inkluderar minst fem timmars undervisning och diplom. Regndroppsmassage har en terapeutisk effektiv på rygg- och nacksmärtor.  Endast två platser – diplom samma dag. Utbildningen on lille ger dig omedelbar tillgång till undervisningssidan med steg för steg och utbildningsvideo. Examineringsdag bokas och du gör behandlingen under överinseende av lärare för att få diplom.

Sen håller Gun-Britt också på att utbilda sig till certifierad Lymfpromenad Kursledare och jobbar också som hälsocoach.

Gun-Britt Florin

www.gunbrittflorin.se

Text:  Eva-Lena Ivarsson      Foto: Gun-Britt Florin

www.connectpoint.se