– Jag blev väldigt överraskad när de helt plötsligt en morgon dök upp, berättar Johan. De kom in och sa att nu var det minsann dags för en tavla och det var ju väldigt roligt så klart!

Karin och Lasse hade sedan tidigare flera gånger träffat Johan och fascinerats av hans konst. De hade länge haft en förkärlek till Italien och när de fick se Johans Italienska verk kunde de inte låta bli att köpa en utav hans tavlor. Det var tavlan Bergsbyn Stellanello i norra Ligurien som de fastnade för och som fick följa med hem.

Under sommaren har Johans ateljé varit riktigt välbesökt. Runt 25000 besökare har tagit sig ut till Laxön i Älvkarleby via både bil, tåg och till fots.

– Många från Stockholmsområdet berättar att de kommer med upptåget som stannar vid Älvkarleby och därifrån blir det en trevlig promenad till ateljén, säger Johan.

_______



Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.

För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se