I samband med Johan Thunbergs vernissage i Chicago blev han inbjuden till Steven Bahls, president för Augustana College, Rock Island utanför Chicago. Både till Bahls eget residens men också till det stora konstmuseumet i staden. Steven Bahls är sedan tidigare ett Thunberg-fan och har Thunbersg alster i sitt eget residens. Ett möte med konstmuseichefen Maureen Shaurer, som var mäkta imponerad av Thunbergs verk, resulterade i en framtida utställning på museet.

Vid ett storslaget evenemang vid Augustana College, presenterades Johan Thunberg på scenen som den framgångsrike konstnär han är vars målningar rönt stora framgångar.
– Jag fick vara med om en fantastisk tillställning och publiken gav en otrolig respons, berättar Johan Thunberg. – Det är jätteroligt att intresset för mina målningar är så stort. Jag ska börja planera min nästa USA-tripp redan nu, säger Johan.
– Jag fick också veta att orkestern och kören som uppträdde från Augustana College faktiskt besökt Hille Kyrka i Gävle för två år sedan. Världen är liten, avslutar Johan.

"Nordig Light" heter utställningen i Chicago. Den pågår till och med 28 november och med mer än en månad kvar är Thunbergs verk näst intill slutsålda. En succé som definitivt kommer att få en fortsättning.

______

Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.


För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se

Bildtext: Steven Bahls och Johan Thunberg vid en målning av Oslättsfors Kyrka som har en central plats i Bahls amerikanska residens.
Bildtext: Steven Bahls med fru Elisabeth, Britt-Marie Myrman och Johan Thunberg. I bakgrunden figurerar John Norton, Thunbergs kontakt, utsedd till årets svensk-amerikan 2010.