Nu är det klart! Robert Wells överraskar idag med att släppa inspelningar tillsammans med Europas berömda anrika Prags filharmoniker, CNSO "Czech National Symphony Orchestra", med ”Songs Without Words" - The Symphony Edition. Turnépremiär för "Wells – Vid Flygeln” blir den 6 oktober. Turnén gästar 16 orter runt om i hela landet från Malmö i söder till Piteå i norr (Turnéplan nedan).

- Det här är något jag drömt om i många år, att få spela in nyskriven musik tillsammans med den berömda och mycket anrika symfoniorkestern i Prag. Det är mäktigt. Dessutom kan jag redan nu avslöja att det blir en ny soloturné i höst där jag kommer att framföra många av låtarna. Jag firar stolt vidare både 60-årsdag samt jubileumsår och ser verkligen fram emot att möta publiken igen med nyskriven musik, säger Robert Wells.


Se Musikvideon "A Misty Morning" (YouTube) Klicka här...

Robert Wells har spelat in åtta egna kompositioner som kommer att släppas under sommaren uppdelade i fyra olika avdelningar. Musiken är inspelad i CNSO Philharmonics stora studio i Prag tillsammans med orkestern. CNSO - Czech National Symphony Orchestra, även kallad Prags Filharmoniker, är en av Europas främsta orkestrar. I deras lista av samarbetspartner hittar man inspelningar från alla genrer. Filmmusik med bl.a Ennio Morricone, Brian De Palma och Philip Glass. Klassiska projekt med Placido Domingo och "Il Divo" samt pop och jazzinspelningar med "Sting" m.fl

Första låtarna ut i serien av är ”A Misty Morning” och ”Ballet Noir” med releasedatum 17 juni. Andra delen släpps den 15 juli, tredje den 5 augusti, den fjärde och sista i serien släpps den 26 augusti 2022.

På ”Songs Without Words” - The Symphony Edition har Robert Wells med sig kollegan Johan Landqvist som genom åren flitigt medverkat som kapellmästare bl.a i SVT:s "Victoriadagen" och "Så Ska Det Låta". Johan har arrangerat samtliga låtar till symfoniorkestern på inspelningen.

Premiärspelning av första releasen blir redan under Rhapsody In Rock i Dalhalla den 30 & 31 juli. Där tar Robert Wells med sig Jay Osmond, Anders Bagge, Charlie McCoy, Magnus Carlsson, LaGaylia, Jakob Samuel, Vocalettes och Rhapsody Orchestra.

I höst tar Robert Wells med oss på en fantastisk soloturné runt om i hela landet och firar vidare jubileumsåret 2022.

"Wells - Vid Flygeln" höstturné 2022:

6/10 Malmö Live

7/10 Göteborg Konserthuset

8/10 Mariestad Teatern

9/10 Jönköpings Teater

13/10 Söderhamns Teater

14/10 Umeå, Studion

15/10 Skellefteå SARA Kulturhus

16/10 Piteå Acusticum

19/10 Kalmar Slott

20/10 Kristianstad, Kulturkvarteret

21/10 Ystad Teater

22/10 Växjö Nygatan 6

27/10 Ingesund Musikhögskolan

28/10 Ljungskile Lyckorna

29/10 Bovallstrand Evja Folkets Hus

2/11 Nyköping Culturum

Biljetter via www.rhapsodyinrock.se

Press: www.werecki.com

RIR EVENT

PR och pressansvarig Rickard Werecki pr@werecki.com

WERECKI PROMOTION COMPANY www.werecki.com