Roger Rönning får nytändning på engelska "Too Soon" är första singeln ut!
44 år efter solodebuten ”Rötter” vänder kultartisten och radiofavoriten Roger Rönning allt på ända genom att växla språk. Roger befinner sig just nu i studion för att färdigställa albumet. Ett första smakprov är ”Too Soon” med singelrelease den 26 augusti 2021.

Lyssna på Roger Rönning "Too Soon" (Spotify): Klicka här...

”Efter 17 album på svenska behövde jag en ny utmaning för att komma vidare, hitta ny motivation”, berättar Roger.

Så föddes idén om att göra låtar på engelska. I samma veva bestämde han sig för att lära sig musikprogrammet Logic, vilket i sig blev en utmaning. Dessa förändringar påverkade i sin tur musiken. Den fick en ny fräschör, samtidigt som engelskan på ett självklart sätt visade sig harmoniera med hans själfulla, varma röst. En av de första inspelningarna som gjordes är låten ”Too Soon”, en svängig sak som nu utgör det första smakprovet från det kommande albumet.

Som vanligt synar Rönning både aktuella och tidlösa problem och glädjeämnen med lika delar precision och reflektion och det är slående hur väl hans personliga, relevanta och välskrivna vuxentexter fungerar även i denna skrud.

”Too Soon” anländer inte en dag för tidigt. Det enda man som lyssnare frågar sig när man hör Roger Rönning på engelska, är nämligen varför han inte tagit detta steg tidigare.

Singelrelease Roger Rönning ”Too Soon” den 26 augusti 2021.

www.rogerronning.com

PRM RECORDS

PR: Promotion & intervju-förfrågningar kontakta Rickard Werecki tfn: 0707178008 pr@werecki.com

Läs mer via: www.werecki.com