Gästhamnen är ansluten till STF. Farleden in till Axmarbrygga Havskrog är nyprickad (år 2015). I gästhamnen är flytbojar utlagda för dem som vill ligga på redden. Dessutom finns en 25 meter lång flytbrygga som genom sin (låga) höjd är anpassad för småbåtsfolket. Farleden in till Axmarbrygga är så pass djup att segelbåtar tar sig in. Inte bara små utan även stora båtar kan alltså ta sig in. Sammanlagt får upp till 15 stora båtar plats på den större bryggan och upp till 15 mindre båtar plats på den mindre flytbryggan.

Våra båtgäster erbjuds dusch och WC i en intilliggande servicebyggnad. Vi kan även erbjuda våra båtgäster färskt vatten och el då vattenslangar och el är framdraget till bryggan. Intill gästhamnen finns sopkärl och latrintömning.
För sjökort klicka på följande länk:
https://hydrographica.se/wp-content/uploads/2020/11/533-02_Axmar.pdf

Prislista 2022 (alla priser inkl. moms):
Hamnavgift utan el vid upptagande av båtplats dagtid: 0 kr.
Hamnavgift med el vid upptagande av båtplats dagtid: 99 kr.
Hamnavgift utan el per dygn vid övernattning: 160 kr.
Hamnavgift med el per dygn vid övernattning: 205 kr.
Dusch: 20 kr per person.
Latrintömning/gråvatten för övernattande båtgäster: 0 kr per tömning.
Latrintömning/gråvatten för icke-övernattande båtgäster: 0 kr per tömning.
WC: 0 kr.
Sopkärl: 0 kr.
Påfyllning av vatten: 0 kr.

Öppettider:
Gästhamnen har öppet samma datum som restaurangen.

Koordinater:
RT90:
X: 6771041, Y: 1573171
WGS84:
Lat N 61° 2′ 55″ Lon E 17° 9′ 34″
Decimal:
61.0487, 17.1596

Läs mer om Axmar brygga här https://axmarbrygga.se
Boka bord här »
Besök Axmar brus nya destinationswebb här
https://axmarbruk.se


Om Axmar bruk
Axmar bruk är Gästriklands första och hittills enda kulturreservat. Det omfattar en välbevarad hytta, en vacker engelsk park och hamnområdet med utställningslokal och båthus. Axmar bruk ägs av den ideella föreningen Hyttan, som sköter reservatet på uppdrag av Länsstyrelsen Gävleborg.
Axmar Brygga Havskrog är inrymd i en gammal magasinsbyggnad vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften. Axmar Brukscafé finns i den gamla orangeribyggnaden och på bruket finns även Axmar Bruksbod med Bed & Breakfast.
Föreningen Hyttan tillsammans med ett antal offentliga aktörer samt entreprenörerna på orten arbetar aktivt med att utveckla Axmar bruk som besöksmål. Det bygger på vår orörda kultur- och naturmiljö.