Under ett isolerat år har flera av Sveriges största artister förberett sig inför en stor comeback när världen öppnar upp sig på nytt. Vinylskivan.se satsar nu på att skriva allt mer om svensk musik från att lyfta fram kommande skivsläpp och turnéer till att rangordna redan berömda låtar.

Värnar om skivsamlaren

Det finns redan en gedigen skara svenska musiksajter som skriver om nya släpp. Det som får Vinylskivan.se att sticka ut i mängden är att sajten, utöver sin bevakning av svensk musik, värnar om dig som samlar på skivor. Detta genom att guida dig i din skötsel av LP-skivor.

Sverige är knökat med musikälskare och det är fortfarande väldigt stort att samla på skivor, där man kan hitta artisters specialutgåvor, som ännu inte finns på Tidal, Youtube Music och andra prenumerationstjänster på nätet. Däremot är det inte lika många som samlar på skivor, som vet hur de ska ta hand om dem.

Vinylskivan.se erbjuder sina besökare enkla guider om hur de sköter sina LP-skivor. Det rör sig om allt från förvaring av vinyler och borttagning av stickers. Besökarna får även en skola i användningsbara termer när det kommer till gradering av begagnade plattor.

Djupdykningar för den med brinnande intresserade

Du som älskar LP-skivor och är nyfiken på hur deras teknik fungerar, kan på Vinylskivan.se få sig en grundlig utbildning. Kanske vill du veta hur det fungerar med skivornas olika tum-mått och betydelsen av antalet varv i minuten de spelas på.

I tillägg har sajten ett segment med vinylens historia, där det ryms mycket spännande fakta. Inte minst kan besökaren lära sig om LP-skivans föregångare, “Stenkakan”, som var känd för att vara oerhört ömtålig. Likaså benas skillnaderna ut på CD-skivor kontra LP-skivor. Ja, här finns det en hel del för den med ett dedikerat musikintresse att grotta ner sig i.

Vinylskivan.se grundades i starten på 2020 och har en ständigt ökande läsarskara.