För att du ska veta hur länge du behöver härda ut när den punkten väl kommer har vi sammanställt när de fem stora ligorna i Europa återvänder.

Då återvänder engelska Premier League

Just nu kryllar det – av förklarliga skäl – av spel på fotbolls-EM på bettingsajter online. Mästerskapet pågår fram till den 11 juli, men därefter kommer det inte dröja allt för länge innan alla odds på bettingsidorna i huvudsak kommer att fokusera på klubblagsmatcher istället.

Premier League är kanske den internationella fotbollsliga som vi svenskar följer allra flitigast. Den långa traditionen av att visa engelsk fotboll på svensk tv har gjort att många i Sverige har en lika stark relation till sitt favoritlag i England som de har till sitt lokala fotbollslag.

Säsongen 2021/2022 av Premier League kommer att inledas den 13 augusti. Öppningsmatchen spelas mellan nykomlingen Brentford och Arsenal. Några ytterligare matcher att se fram emot i den första rundan är bland andra Manchester United mot Leeds och ett riktigt stormöte i form av Tottenham Hotspur mot Manchester City.

Förra säsongen vanns av just Manchester City.

Då återvänder spanska La Liga

Spanska La Liga har inte gått ut med ett officiellt startdatum för den kommande säsongen ännu – spelschemat brukar komma först en bit in i juli – men vanligtvis inleds La Liga-säsongen i mitten av augusti. 

Den spanska tidningen Marca rapporterar att ligan, precis som Premier League, kommer att inledas helgen 13-15 augusti. Vilka som ställs mot varandra då är alltså ännu inte fastställt.

Under säsongen 2020/2021 var det Atletico Madrid som överraskade många genom att vinna La Liga framför dominanterna Real Madrid och Barcelona. 

Då återvänder italienska Serie A

Den italienska högstadivisionen i fotboll, Serie A, ser ut att rulla igång aningen senare än Premier League och La Liga. Enligt Football Italia inleds kommande Serie A-säsong den 22 augusti, alltså drygt en vecka efter de två ovan omnämnda ligorna.

Serie A har, likt La Lag, inte gått ut med hur det inledande spelschemat kommer att se ut.

Förra säsongen var det Inter som drog det längsta strået och vann ligatiteln, efter flera års dominans av Juventus.

Då återvänder tyska Bundesliga

Tyska Bundesliga kör på samma spår som Premier League och La Liga, och inleder säsongen 2021/2022 under helgen den 13-15 augusti. Ligan har ännu inte delat med sig av spelschemat för säsongen, men har meddelat att de kommer att göra det den 25 juni.

Under fjolårssäsongen var det Bayern München som vann ligan. Det var nionde gången i följd de lyckades med den bedriften.

Då återvänder franska Ligue 1

Franska Ligue 1 är den av Europas fem största ligor som är först ut med att kicka igång säsongen 2021/2022. Den kommande säsongen av den franska högstadivisionen inleds nämligen redan under helgen 6-8 augusti – med andra ord mindre än en månad efter fotbolls-EM. Spelschemat är ännu inte presenterad.

Under säsongen 2020/2021 var det Lille som vann Ligue 1 och som med andra ord lyckades knipa ligatiteln framför giganterna PSG.

Är du fotbollstokig kan du med andra ord pusta ut – den europeiska toppfotbollen låter dig inte ens pusta ut en månad efter det att EM har tagit slut.