Träningslära som bygger på modern idrottsvetenskap rekommenderar 4-6 repetitioner när det gäller att lyfta eller hoppa när syftet är att träna för att bli explosivare.

Trappträning med läktarhopp används ofta med för många repetitioner för att ungdomar ska bli snabba och explosiva av hoppträning. Den som hoppar sig trött utvecklar varken hopptekniken eller den explosiva förmågan.

En kort hoppserie på 4-6 hopp följt av några minuters vila är ett säkert sätt att träna på för att spelarna hela tiden ska kunna hoppa på pigga ben för att utveckla snabba och explosiva rörelser.

Otränade spelare klarar 15-20 hopp fördelat på 4-6 hopp och 4-6 set totalt. Med tillräckligt lång vila leder trappträning med läktarhopp under sommaren till snabbare och mer explosiva spelare i höst.

http://sportidrott.se/articles/view/hog-belastning-pa-kroppen-vid-olika-former-av-hopp

Redan starka och rörliga spelare med erfarenhet av hoppträning kan hoppa 30-40 hopp totalt. Med en smart plan som bygger på modern träningslära kan alla spelare bli starkare, snabbare och mer explosiva med rätt träning.

http://sportidrott.se/articles/view/trapptraning-staller-stora-krav-pa-spelarnas-fysik

Att hoppa och vila är ett framgångsrecept för unga hockeyspelare som sommartränar för att bli snabbare på isen.

https://sportidrott.se/articles/view/hoppstyrka-indikerar-akstyrka

Utan en smart plan och kunskaper om träning hoppar många spelare sig trötta och slitna istället för att bli piggare i benen och mer explosiva av anpassad träning.
All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se