Det kan därmed kännas svårt att välja rätt trälister. Vi ska dock försöka reda ut det åt dig.

Olika typer av trälist

Om du ska dölja en skarv mellan golv och vägg, då är det bra att satsa på en sockel eller golvlist. Genom att ha en golvlist i passande material kan du förhöja rummets utseende. Det finns lister som är obehandlade, så väl som det finns släta, profilerade, breda, smala, eller målade.

För att rama in fönster och dörrar, så används det som kallas för foder. Dessa finns i olika bredder och det går även göra avslut med snygga dekorklossar i hörnen. Dekorklossar går även att använda i hörn mot golv eller tak. Om det finns en nisch mellan fönster och vägg, så går det använda det som heter fönstersmyg.

Om det är en skarv mellan tak och vägg, så är det taklister som du ska använda dig av. Det finns en massa varianter även av denna list. Det finns skygglist, snedtakslist, håkäl och trapplist, bara för att nämna några.

Det finns även hörnlister, som man använder främst som ett skydd för ytterhörn. De går även användas i innerhörn för att täcka en skarv eller för ren utsmyckning.

Hitta rätt trälist för dig

Om du har ett byggprojekt där hemma, där du behöver ha trälister av olika slag, då kan du hitta en hel del bra hos Jemfix. Hos dem finns det vägglister, hörnlister, skugglister, bröstlister, hålkälslister och en massa mer. Du kanske bygger ut, målar om, lagt nytt golv? Då är det bra att ha rätt list att avsluta med.