Börje Hansson kom till SF i november 2008 för att utveckla och leda produktionsavdelningen i Filmstaden, Råsunda. Idag består SF:s produktionsavdelning av ett team med producenter som positionerat SF som en av de ledande aktörerna för produktion av långfilm och tv-serier. Det senaste året har varit intensivt med produktioner som bl.a. ”Kvarteret Skatan” i regi av Mike Syrén, ”Hypnotisören” i regi av Lasse Hallström, två ”LasseMaja”-filmer i regi av Walter Söderlund och ”Bäst före” i regi av Mats Arehn. I SF:s förproduktion ligger nu bl.a. en tredje ”LasseMaja”-film, en filmatisering av Roslund & Hellströms romaner samt ”Paganinikontraktet”.

”Jag har under en tid närt idén om att börja producera film själv igen och tiden känns nu mogen för det. Mitt uppdrag att utveckla produktionsenheten på SF är slutfört och det har varit en fantastisk tid. SF har ett starkt och mycket motiverat gäng som jag lyckligtvis kommer att fortsätta jobba med, om än i egen regi”, säger Börje Hansson.

”Vi är mycket glada över att få fortsätta samarbeta med Börje när han nu vill börja producera själv igen och vi önskar honom lycka till”, säger Rasmus Ramstad, vd för Svensk Filmindustri.

Tillförordnad chef för produktionsavdelningen blir Johanna Bergenstråhle som är producent på SF.

Rekryteringen av en ny produktionschef på SF har påbörjats och ambitionen är att tjänsten ska vara tillsatt under hösten.