“Vi är extremt glada för att en legendarisk filmstudio som Spielbergs DreamWorks väljer Nordisk Film Distribution som en strategisk partner, på grund av att de tycker att vi är de bästa att få ut deras filmer till publiken i Norden. Nordisk Film samarbetar sedan tidigare med bl a Lionsgate/Summit samt Relativity Media och Lava Bear, samt att vi har en unik position som distributör av lokala filmer. Det nya avtalet styrker Nordisk Films position som den ledande filmdistributören i Norden,” säger Kenneth Wiberg, nordisk direktör Nordisk Film Distribution.

Avtalet mellan DreamWorks Studios och Nordisk Film är ett led i att DreamWorks är på gång att skapa ett nätverk av ledande lokala distributörer i utvalda territorier.

DreamWorks Studios grundades 1994 av bl a Steven Spielberg. De har på senare tid producerat filmer som ”Real Steel” med Hugh Jackman i huvudrollen, Steven Spielbergs "War Horse", som nominerades till sex Oscar bl a för Bästa film, samt "The Help", som har spelat in över 200 millioner dollar, mottog fyra Oscar-nomineringar och belönades med en. Den första filmen, som kommer att produceras inom det nya aftalet är filmen ”Starbuck” med Vince Vaughn i huvudrollen. Den beräknas få premiär under hösten 2013.

Nordisk Film arbetar tät tillsammans med flera av de ledande produktionbolagen i Norden, antingen som distributör, medproducent eller delägare. Under de senaste åren har Nordisk Film Distribution bl a lanserat Twilight -franchisen, The Hunger Games och lokala storfilmer som Millennium-trilogin, ”Huvudjägarna”, ”A Royal Affair”, ”Kon-Tiki” och den nya aktuella Susanne Bier-filmen ”Bröllop i Italien”. Nordisk Film producerar eller är medproducenter på fler än 15 filmer per år. Nordisk Film äger den ledande biografkedjan i Danmark och förser produktins- och postproduktion till ett flertal nordiska filmbolag årligen. Under 2011 hade Nordisk Film en total omsättning på 2.490 miljoner DKK. Nordisk Film har ca 1000 medarbetare i Danmark, Sverige, Norge och Finland.