Med BRÖLLOP I ITALIEN är Susanne Bier tillbaka igen med en härlig romantisk komedi, i samma anda som ”Fyra bröllop och en begravning”.


Det är en berättelse om en rad olika livsöden – där alla söker kärleken. En film om passion och lycka, om svartsjuka och ensamhet. Men först och främst om att ha modet att göra livet stora val – även om det kan tyckas vara för sent.

Handlingen tar sin plats i Sorrento i södra Italien, där två danska familjer är på väg till ett bröllop. I centrum står bruden och brudgummen, Astrid och Patrick, båda unga och vackra. Runt dessa två finns deras respektive familjer. Den ena familjen med bruden mor – den vackra, men cancersjuka Ida, frisör till yrket och utan ett hårstrå på huvudet, samt hennes make. Här finns också Idas före detta man, Leif, en skrävlande karl med sin nya, blonda flickvän Thilde, som har en hel del problem med det danska språket. Och sist men inte minst Astrids bror Kenneth, till yrke soldat och med ett mycket explosivt och lättantändligt temperament.

På andra sidan står brudgummens engelske fader, Philip, en något frånvarande affärsman som varje dag undrar varför han fortfarande är bosatt i Danmark och som inte kommit över sin frus tragiska död. Och faderns syster Bendedikte, intresserad av kläder och skyhög på hormoner. Med andra ord en passionerat kryddad pasta – Pasta con Amore!

Regi: Susanne Bier. I rollerna: Pierce Brosnan, Trine Dyrholm, Paprika Steen, Kim Bodnia m fl

BRÖLLOP I ITALIEN kommer att få biopremiär över hela landet den 16 november.