Nu har vi sett filmen The cabin in the woods och kan säga att det var en film som slog mig med häpnad. Inte bara det positiva.

Det var en helt annan typ av skräck film, att folk sittr vid en kommandocentral och styr precis allt i området, allt från dimma från marken till att väcka zombisar.

Tänk dig att åka på en avkopplande resa, för att koppla av. Allt ser så fridfullt ut på ytan, men skrapar man lite på den så är det rena helvetet.

I The Cabin in the Woods återskapar Joss Whedon (Buffy The Vampire Slayer) och Drew Goddard skräckfilmen i en gastkramande resa du aldrig sett maken till. I rollerna ser vi Chris Hemsworth (Thor), Richard Jenkins (Let Me In) och Sigourney Weaver (Alien).


Handling:
Fem ungdomar är på väg till en stuga i skogen för fest och häng. Väl där dröjer det inte länga förrän de börjar uppträda som stereotyper ur en skräckfilm medan de sakta men säkert uppdagar stugans blodiga förflutna samtidigt som någon övervakar varje steg de tar.


Dem väljer sitt öde, genom en källare som (blåste) upp, fast det vet man ju att dem såg till att dem skulle gå ner dit. som sagt, i källaren så finns det en massa saker som är deras öde, så som böcker som dem läser ut eller halsband som dem sätter på sig så dem kan starta mardrömmen.

Trailern så såg den så himla bra ut, med alla effekter, men skrapar man även där så är filmen mer skruvad än vad den egentligen ut. Okej, visst, det var en helt annan typ av skräckfilm där folk kontrollerar allt vad dem vill ska hända. Skruva upp dimman, få in ett månsken på en specifik plats, fåglar kvittrar. Dem kontrollerar även så att folk inte ska komma utanför de kontrollerade området med ett osynligt sköld.


Filmen i det hela var ju såklart bra, en annan sorts skräckfilm. Men slutet tyngde ner betyget ganska rejält kan jag säga. Men bra plus att det var en helt ny sorts film som ingen har kommit på än.

Om ni planerar att se den så bli inte förvånad när slutet börjar närma sig. Men över lag så kan den vara en fin lördagskväll film, bättre om du är kristen.


Betyg: 4/7