Nu har vi sett John Carter och den filmen slog mina förväntningar.

Äventyren berättar om hur John Carter transporteras från jorden till planeten Barsoom. Där blir han indragen i ett krig mellan krigande stammar. Barsoom's värld håller på att rasa samman och John inser ansvaret i Barssom och innevånarnas liv hänger på hans axlar. Carter finner även en hög av olika invånare som Tars Tarkas och den vackra prinsessan Dejah Thoris.

Johan Carter ser ut som en bladning mellan Prince Persia och Star Wars. Liksom alla olika figurer (raser) som härstammar från Star Wars serien och Prince of Persia omgivningen samt en ensam människa som står upp för rättigheter. Skillnad till dessa är att dem bägge har samlats i EN film, överlag så finner jag det inget fel. Prince of Persia är bra, Star Wars likaså. Men det hade varit en annan upplevelse om man inte hade fått upp den bilden i huvudet.

Filmen i sig var magisk. En person som trollas bort från sitt liv på jorden till en annan värld där han är nykomlingen, och just den kommer göra skillnad i den nya världen, som känner ansvar utan att ha någon ens "connection" till Barsoom. Carter har en fördel som han fick när han transporterades, han kan hoppa höga skyfalls hopp som kommer bli en stor fördel i hans liv på Barsoom.

John får även ett husdjur, den blixtsnabba muterade hunden "Woola". Woola ser John som sin husse och följer honom vart han än går. Den figuren blev jag mest kär i, att den sån där muterad varelse kan se så otroligt söt och charmig ut. Filmen fick extra plus med den skönheten.

John Carter är ju en Disney-produktion.

Betyg: 5/7

"Charmig, rolig & spännande film från början till slut"